20 شعبه درتهران

علائم تمام شدن زغال جاروبرقی

امروزه در اکثر منزل ها به طور روزمره برای نظافت از جاروبرقی استفاده می شود. به طوری که تصور یک خانه بدون جاروبرقی بسیار دشوار است. جاروبرقی از کنار هم قرار دادن  قطعات مختلفی ساخته می شود. یکی از این قطعات زغال جاروبرقی می باشد. این قطعه بسیار مهم بوده و در موتور جاروبرقی قرار دارد.

این قطعه تاثیر مستقیمی بر روی کارایی دستگاه شما دارد از این رو اگر زغال جاروبرقی خراب شده باشد، حتما باید نسبت به تعویض سریع زغال جاروبرقی اقدام کنید در غیراینصورت مشکلات جدی برای جاروبرقی شما بوجود خواهد آمد.

به دلیل حساسیت موضوع و امکان آسیب جدی دستگاه جاروبرقی وجود دارد،که ما در این مقاله به بررسی کامل علائم تمام شدن زغال جاروبرقی پرداخته ایم. پس با ما همراه باشید.

دلایل تمام شدن زغال جاروبرقی

 

  • کاهش قدرت جاروبرقی :

یکی از اولین و مشخص ترین علائم تمام شدن زغال های جاروبرقی کم شدن قدرت مکش آن می باشد. که این موضوع ناشی از کاهش قدرت موتور می باشد.

البته باید توجه داشته باشید که کاهش قدرت جاروبرقی ممکن است تحت تاثیر دلایل دیگری باشد، و تمام شدن زغال جاروبرقی تنها یکی از این موارد می باشد. در نتیجه بهتر است جاروبرقی را باز کرده و در قسمت موتور آن، زغال ها را بررسی کنید

و در صورت اتمام آن ها یک زغال جدید جایگزین کنید. در غیر این صورت دلیل کاهش قدرت موتور عوامل دیگری می باشد. البته اگر خودتان تخصص کافی در مورد جاروبرقی ندارید، بهتر است دستگاه را نزد یک فرد متخصص برده تا کار شما سریع تر و مطمئن تر حل شود.

 

  • ریپ زدن جاروبرقی

زغال جاروبرقی در گذر زمان و با کار کردن، کوتاه تر می شوند. همین عامل باعث می شود تا نتوانند اتصال را به طور دائم برقرار کنند از این رو موتور جاروبرقی به صورت منقطع کار میکند. به این حالت که جاروبرقی مدام خاموش شود ریپ زدن گفته می شود. در صورت ریپ زدن جاروبرقی احتمال زیاد زغال هایتان کوتاه شده و باید تعویض شوند.

 

  • از کار افتادن موتور جاروبرقی

از کار افتادن موتور جاروبرقی تنها به دلیل تمام شدن زغال جاروبرقی نمی باشد و عوامل زیادی در آن نقش دارند. اما با این همه حال یکی از دلایل از کار افتادن موتور، تمام شدن زغال جاروبرقی می باشد.

زغال جاروبرقی که نقش برقرار کننده ارتباط بین موتور و کلاکتور را دارند در صورت تمام شدنشان دیگر موتور جاروبرقی با کلکتور اتصالی نداشته و از کار می افتاد. در این صورت اگر متوجه شدید موتور جاروبرقی شما از کار افتاده است بهتر است ابتدا جارو خود را باز کرده و زغال های آن را بررسی کنید.

 

اگر زغال جاروبرقی تان کوتاه شده باشد و یا کلا تمام شده باشد، به احتمال زیاد با تعویض زغال ها مشکل موتور نیز حل خواهد شد. در غیر اینصورت مشکل موتور مربوط  به دلایل دیگری می باشد که بایستی توسط یک فرد متخصص بررسی شود.

دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی

بعضی وقت ها ممکن است شاهد این باشید که جاروبرقی شما جرقه می زند. در واقع جرقه زدن جاروبرقی ناشی از مشکلات مختلفی می باشد که یکی از رایج ترین آن ها تمام شدن زغال جاروبرقی می باشد.

با تمام شدن زغال جاروبرقی، دیگر نمی توان اتصالی ایجاد کرد و عدم توانایی در ایجاد اتصال سبب  جرقه زدن جاروبرقی می شود. در نتیجه اگر جاروبرقی شما جرقه می زند بهتر است هر چه سریع تر دستگاه خود را باز کرده و زغال های آن را کنترل کنید در صورت تمام شدن زغال جاروبرقی و یا کوتاه شدن  آن ها را تعویض کنید.

اگر زغال های شما وضعیت مناسبی داشته باشد بهتر است جاروبرقی تان را پیش یک تکنسین ببرید تا مشکل جرقه زدن را برطرف کند.

 کم بودن فشار فنر یا ضعیف شدن فنر

فنر استفاده شده در سیستم عامل اصلی اتصال زغال با کلکتور و اسلیپ رینگ می باشد. فنر برای مماس کردن زغال با سطح مقابل، فشار را از  دو طریق مستقیم و غیر مستقیم به آن وارد می کنند.

این فنر باید توانایی برقراری اتصال به صورت دائم و یکنواخت را داشته باشد. شایان ذکر است که اگر فشار فنر بیش از حد مجاز باشد، زغال به طور سریع خورده شده و مشکلاتی را در سطح کموتاتور یا اسلیپ رینگ به وجود می آید.

در مقابل اگر فشار کمی از طریق فنر وارد شود، در آن صورت نیز اتصال به طور صحیح برقرار نمی شود. در این حالت گشتاور های بالا بین دو سطح زغال و کلکتور فاصله ایجاد شده و همین عامل باعث جرقه زدن ماشین جاروبرقی می شود.

 خراب شدن کلکتور یا اسلیپ رینگ

زمانی که سطح کموتاتور یا اسلیپ رینگ از حالت صاف و صیقلی خود خارج می شوند و شیار هایی در آن ایجاد می شود اتصال زغال با سطح آن کامل برقرار نخواهد شد و خود این اتفاق باعث جرقه می شود.

خرابی در سطح کلکتور به گونه های دیگری هم اتفاق می افتد که به آن لبه دار شدن تیغه ها یا بالا زدن عایق میکا می گویند که هر کدام از این اتفاقات در چرخش روتور و گشتاور ها می تواند باعث فاصله بین زغال و سطح کلکتور شده و جرقه اتفاق بیافتد.

 شکستگی یا لب پر شدن سطح زغال

در حین کار با جاروبرقی ممکن است ذره های غبار و یا ذرات فلز به داخل موتور رفته و موجب شکستگی و لب پر شدن زغال جاروبرقی شود. آسیب دیدن زغال جاروبرقی باعث تداخل در اتصال آن با کموتاتور شده و جرقه ایجاد می شود.

وجود گرد و غبار و کثیفی در سطح زغال و کلکتور

نشست گرد و غبار در سطح زغال جاروبرقی و یا روی سطح کموتاتور و اسلیپ رینگ ها یکی از رایج ترین علل جرقه زدن جاروبرقی می باشد. چرا که گردوغبار هایی که بر روی سطح آن ها می نشینند باعث تشکیل لایه عایقی بین زغال و کموتاتور شده و بین آن دو فاصله می گذارند. که حاصل آن ایجاد جرقه در دستگاه می باشد.

خراب یا کثیف شدن جا زغالی

جا زغالی ها با هدف ثابت نگه داشتن زغال در موتور تعبیه شده اند. این قطعات در اثر کار و یا سایر دلایل دیگر، دچار اختلال می شوند و کارایی صحیح خود را از دست می دهند. در نتیجه باعث اختلال در اتصال زغال و کموتاتور شده و دستگاه جرقه می زند.

 

سخن پایانی

زغال جاروبرقی یکی از قطعات مهم و کاربردی این دستگاه می باشد که در قسمت موتور آن قرار دارد. این قطعات در اثر کار کردن کوتاه شده و در آخر تمام می شوند. تمام شدن زغال جاروبرقی می تواند مشکلات زیادی را برای یک جاروبرقی به وجود بیاورد از این رو بهتر است در صورت تمام شدن زغال جاروبرقی، سریعا اقدام به تعویض زغال ها کنید. علائم و نشانه های مختلفی از تمام شدن زغال جاروبرقی وجود دارد که در این مقاله به بررسی آن ها پرداخته ایم.

[kkstarratings]
فرم پذیرش آنلاین
فرم درخواست
مقالات آموزشی

نمایندگی تعمیرات بوش

وقتی از نمایندگی تعمیرات یک برند صحبت می شود بطور ناخودآگاه یک مرکز مجهز و بروز برای تعمیرات انواع محصولات آن برند در ذهن نقش

بیشتر »